Training SPIN Selling
Leer hoe je een beter verkoopgesprek kan voeren.

Type opleidingTrainingen
OnderwerpSales en acquisitie

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20 of Download de brochure

Training SPIN Selling
Deze incompany training is inclusief
  • op maat gemaakt voor jullie organisatie
  • inclusief telefonische voorbespreking

Elk verkoopgesprek verloopt anders en als ondernemer, zzp-er of commerciële professional wil je goed beslagen ten ijs komen. Het klassieke verkoopgesprek volgens de SPIN-methode kan jou hierbij helpen. Vrij vertaald staat SPIN voor Situatie, Probleem, Implicatie en Nodig. In de training SPIN Selling leer je alle vier de stappen op een praktische manier toe te passen. Gegarandeerd dat jouw verkoopgesprekken soepeler verlopen en jij je klanten beter kunt adviseren.

Zet jezelf op de tweede plaats

In plaats van zelf continu het woord te voeren gaat het er bij SPIN om dat je voornamelijk de klant laat praten. Dat houdt in dat je veel gerichte vragen stelt, luistert naar wat de klant vertelt en hier goed en adequaat op reageert. De training SPIN Selling besteedt hier veel aandacht aan. Het uiteindelijke doel bereik je door de klant te adviseren met een product en/of dienstverlening die naadloos aansluit op wat hij zoekt.

Lees meer

Jouw gegevens

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement en mogen we contact met je opnemen om je verder te helpen met je aanvraag. Wij verstrekken je gegevens niet aan derden.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Onze leeradviseurs helpen je graag.
Bel ons op 030-2001020 e-mail naar info@zakelijksucces.nl