Training Koude acquisitie
Creëer omzetkansen. Realiseer verkoopresultaat.

Type opleidingTrainingen
OnderwerpSales en acquisitie

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20 of Download de brochure

Training Koude acquisitie
Deze incompany training is inclusief
  • op maat gemaakt voor jullie salesmedewerkers
  • inclusief telefonische voorbespreking
  • ook geschikt voor zzp'ers en mkb'ers

Vind je het belangrijk om een voortdurende stroom aan nieuwe klanten te hebben? Wil je weten hoe je goed in contact komt met nieuwe klantgroepen? Tijdens de training Koude Acquisitie kom je meer te weten over het grijpen van verkoopkansen en het voeren van zakelijke (telefoon)gesprekken met toekomstige klanten.

Verkoopkansen starten met contact maken

Voor elk goed lopend bedrijf zijn klanten onmisbaar. Maar klanten komen lang niet altijd uit zichzelf naar jouw bedrijf. Daar moet je moeite voor doen. Elke verkoopkans start met het maken van contact. Dit is de basis van de training Koude Acquisitie. Nieuwe klanten ‘koud’ benaderen is enorm effectief en zal ervoor zorgen dat de omzet omhoog gaat.

‘Klanten die mij niet kennen, wil ik niet lastigvallen’
Zelfs de meest verlegen verkoper kan Koude Acquisitie leren. Met de juiste voorbereiding en tools is het zelfs leuk om de uitdaging aan te gaan. Het klopt dat klanten jou en je product (nog) niet kennen. Daarom is het verstandig om een kort en aantrekkelijk verhaal te hebben, waarmee je de interesse wekt. Klanten willen graag gehoord en gezien worden. Zij willen dat jij interesse in hen toont en weet wat hun wensen en behoeften zijn. Van daaruit kun je met ze meedenken.

Lees meer

Jouw gegevens

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement en mogen we contact met je opnemen om je verder te helpen met je aanvraag. Wij verstrekken je gegevens niet aan derden.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Onze leeradviseurs helpen je graag.
Bel ons op 030-2001020 e-mail naar info@zakelijksucces.nl