Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Leiderschapsprogramma
Deze incompany training is inclusief
  • op maat gemaakt op basis van uitgebreide intake
  • intakegesprek op locatie mogelijk
  • inhoudelijke programma afgestemd op jullie organisatie

Leiderschapsprogramma

Ben je op zoek naar een goede training voor ervaren leidinggevenden? Ben je ondernemer en wil je door middel van een Leiderschapsprogramma goede handvatten krijgen? Het leiderschapsprogramma versterkt niet alleen je strategisch inzicht maar ook je relationele intelligentie, waardoor je beter in staat bent leiding te geven aan je medewerkers.

Eigen identiteit is de basis voor goed leiderschap

Met een Leiderschapsprogramma verruim je het inzicht in je eigen identiteit en je rol als leidinggevende. Ook weet je jouw persoonlijke voorkeursstijl van leidinggeven en ben je bewust van je eigen voorkeursstijl. Vandaar uit lukt het beter om naar de kracht van je medewerkers te kijken en hen te motiveren en enthousiasmeren. Alleen op die manier kun je een heldere visie op jouw leiderschap ontwikkelen.

Delegeren betekent vertrouwen op je medewerkers

Tijdens het Leiderschapsprogramma is er veel aandacht voor de focus op je eigen kerntaken en de mogelijkheid van delegeren. Als leidinggevende neem je een invloedrijke plek in binnen de organisatie. Er komen veel taken op je af. Om toch krachtig en effectief te kunnen functioneren, mag je meer vertrouwen op je ervaren medewerkers. Door hen taken toe te vertrouwen waaraan je hoge eisen stelt, motiveer je ze en laat je weten dat je in ze gelooft. Ontneem medewerkers bovendien niet de kans om zelf beslissingen te nemen. Zij hebben dit vertrouwen hard nodig.

Een inspirerend leidinggevende werkt vanuit gezamenlijke kernwaarden
Een krachtig leidinggevende stuurt z’n mensen aan op basis van gemeenschappelijke kernwaarden. Dit vergt duidelijke communicatie en het aansturend vermogen om beslissingen te nemen en de koers te bepalen. Naast communicatieve vaardigheden is er tijdens de training van het Leiderschapsprogramma ook aandacht voor het effectief feedback geven op gedrag en het motiveren van medewerkers.

Het beste zit in elke mens; dus ook in leidinggevenden

Door het Leiderschapsprogramma leer je het beste uit jezelf te halen. In deze training krijg je inzicht in zowel je sterke als je minder sterke kanten, waardoor je krachtiger in het leven gaat staan. Door jouw ruimte ervaring in het leidinggeven mag je vertrouwen op je ervaring, kennis en vooral ook op je intuïtie. Ontdek met de oefeningen uit het leiderschapsprogramma, wie jij bent als leidinggevende én als persoon. Zo weet je goed hoe je bij anderen overkomt.

Ontdek je persoonlijke leiderschapsstijl
Vanuit verschillende perspectieven leer je naar jezelf kijken in de training. Tijdens het Leiderschapsprogramma ontdek je hoe overtuigend je bent en waardoor medewerkers jou gaan volgen. Hoe inspireer je ze en met welke verleidingen heb jij als leidinggevende te maken? In een kort theoretisch kader komen verschillende leiderschapsstijlen aan bod.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Onze leeradviseurs helpen je graag.
Bel ons op 030-2001020 e-mail naar info@zakelijksucces.nl