Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Deze incompany training is inclusief
  • op maat gemaakt voor jullie organisatie
  • inclusief telefonische voorbespreking

Cursus Leidinggeven

Geef je leiding aan een team medewerkers of sta je aan het roer van een eigen onderneming? Wil je graag een duidelijke visie overbrengen en je medewerkers naar een hoger plan tillen? Weet je niet precies hoe je hen kunt motiveren en vind je het moeilijk om in beoordelingsgesprekken de juiste feedback te geven? Je hebt hier praktische vaardigheden voor nodig en daarom zou elke leidinggevende de cursus Leidinggeven moeten volgen. In korte tijd weet je wat jouw valkuilen zijn en hoe je op een effectievere manier jouw team kunt sturen.

Gesprekstechnieken helpen in jouw leiderschapsrol

Elke leidinggevende heeft met verschillende gesprekken te maken. Denk onder andere aan de jaarlijks terugkerende voorgangs-, functionerings- en beoordelingsgesprekken. Tussendoor komen daar nog correctie- motivatie- en slechtnieuwsgesprekken bij. Lang niet altijd verlopen dit soort gesprekken vlekkeloos. Daarom is er tijdens de cursus Leidinggeven veel aandacht om jou gesprekstechnieken te leren. Je hoeft je hand er niet meer voor om te draaien. Met je nieuwe vaardigheden ga je verschillende gespreksvoeringen toepassen. Daar plukken ook medewerkers de vruchten van.

Leiderschap kent verschillende verschijningsvormen

Elk mens heeft een eigen karakter, wat goed reflecteert in de persoonlijke voorkeursstijl van leidinggeven. Wie jij bent en wat jij doet heeft ongetwijfeld invloed op jouw medewerkers. In de cursus Leidinggeven leer je verschillende vormen van leidinggeven te onderscheiden en kom je erachter welke stijl jijzelf hebt. Welk effect heeft dat op jouw team? Wat is goed om te blijven doen en waar kun jij jezelf in verbeteren? Je komt gedurende de cursus met diverse variaties van leiderschap in aanraking. Vervolgens kun je daardoor een weloverwogen keuze maken en je eigen stijl perfectioneren.

Beter prioriteiten stellen met einddoel voor ogen
In de cursus Leidinggeven leer je ook de fijne kneepjes van timemanagement en hoe dit voor jou het verschil kan maken. Persoonlijke tijdwinst komt jou ten goede. Dat betekent dat je keuzes gaat maken en weet aan wie je taken kunt delegeren. Je bent in staat om duidelijk en helder naar je team te communiceren naar welk einddoel jullie toewerken en wanneer de deadline in zicht is. Na de cursus verwoord je op een heldere manier de visie en strategie van jouw organisatie.

Motivatie als krachtig middel van elk leidinggevende

Als leidinggevende sta je altijd aan het hoofd van een heel team van medewerkers. Samen klaren jullie de klus. Daarom is het goed om een prettig klimaat te scheppen, waarin jouw teamleden optimaal en effectief kunnen functioneren. In de cursus Leidinggeven leer je hen te motiveren. Ook is er aandacht voor weerstand en het omgaan met kritiek. Een open houding en eerlijke en heldere communicatie zal de betrokkenheid van je medewerkers vergroten.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Onze leeradviseurs helpen je graag.
Bel ons op 030-2001020 e-mail naar info@zakelijksucces.nl