Subsidies, werkgeversvergoeding en fiscale regelingen

Voor zowel ondernemers als medewerkers zijn er voor het volgen van opleidingen en trainingen verschillende mogelijkheden voor subsidies, werkgeversvergoedingen en belastingaftrek. Hierdoor kun je gebruik maken van een behoorlijk financieel voordeel.

Transitievergoeding voor een ondernemersopleiding
Sinds 1 juli 2015 heeft iedere medewerker recht op een transitievergoeding wanneer je twee jaar of langer in dienst bent geweest bij een werkgever. De transitievergoeding kun je besteden aan een opleiding en heeft als doel om sneller werk te vinden en daarmee een nieuwe bron van inkomsten te krijgen. Het is mogelijk om een transitie vergoeding in te zetten voor een ondernemersopleiding. De opleidingen van de Zakelijk Succes Academie voldoen aan de hoogste standaard en worden door de meeste werkgevers geaccepteerd.

Ondernemersopleiding als werk naar werk traject
Voor steeds meer medewerkers die boventallig worden in organisaties is het een aantrekkelijk idee om voor zichzelf te beginnen. Een werk-naar-werk traject (VWNW) kan bestaan uit coaching, training en opleiding. In steeds meer gevallen wordt een ondernemersopleiding ingezet als werk-naar-werk traject, om medewerkers zo te faciliteren hun bedrijf effectief op te starten.

De opleidingen van de Zakelijk Succes Academie kunnen door werkgevers of medewerkers worden ingekocht en worden in de meeste gevallen door het UWV goedgekeurd als alternatief voor een werk-naar-werk traject.

Lees ook: Outplacement traject richting ondernemerschap

Studiekosten en fiscale regelingen