Online marketing is eigenlijk niet zo moeilijk, mits je weet wat je moet doen. Eén van de drie speerpunten is het generen van bezoekers, ook wel traffic genoemd, naar je website. In deze weblog geef ik je twaalf manieren waarop je meer bezoekers op je website kunt krijgen.

#1. Schrijf goede artikelen (content)

Een van de meest effectieve manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen is door het schrijven van hele goede artikelen. Ze zeggen weleens ‘content is king’. Hoe beter jou artikelen zijn, hoe groter de kans is dat bezoekers je vinden. De reden hiervoor is heel eenvoudig. Zoekmachines hebben als doel om mensen die naar iets zoeken relevante informatie aan te bieden. Wanneer jij een goed artikel schrijft dat relevant is voor gebruikers is de kans dus groot dat een zoekmachine jouw website voorschotelt aan degene die zoekt. Hoe beter je artikelen, hoe groter de kans is dat je gevonden wordt.

#2. Gebruik social media om volgers naar je artikelen te leiden

Heel veel ondernemers hebben allerlei social media profielen, zonder dat ze nadenken over een effectieve strategie om ze in te zetten. En dat is jammer, want waarschijnlijk kun je veel meer uit je social media halen als je er strategisch over nadenkt. Begin met het einddoel voor ogen. (eigenschap 2 van effectief leiderschap volgens Covey) Het einddoel dient in dit geval te zijn ‘ervoor zorgen dat iemand mijn website bezoekt, voor hem relevante informatie vindt en vervolgens een gewenste actie (conversie) onderneemt. Denk dus na hoe jij je twitter, facebook, youtube, pinterest of linkedin account kunt gebruiken om bezoekers naar een specifieke pagina op je site te brengen.

#3. Maak gebruik van Facebook Comments

Een hele effectieve methode om meer bezoekers op je website te krijgen is het gebruik maken van Facebook Comments op je website. Via dit systeem kunnen bezoekers reageren op de artikelen die je hebt geschreven. Reacties op een specifiek artikel komen vervolgens automatisch op de timeline van de persoon in kwestie te staan. Mensen uit de vriendenkring van degene die heeft gereageerd zullen daardoor zien dat je website bestaat en er wellicht naartoe klikken. Heb je WordPress? Dan is het helemaal makkelijk om gebruik te maken van facebook comments: er is namelijk een speciale plugin voor die het je makkelijk maakt.

#4. Zet een specifieke link in je emailhandtekening

Hoeveel mailtjes stuur jij gemiddeld per dag? Als je dezelfde volumes haalt als ik dan zouden het er zomaar honderden kunnen zijn. En onder ieder mailtje kun je (automatisch) een linkje zetten naar je website. Omdat heel veel mensen inmiddels hun website onder een emailhandtekening zetten is het heel effectief om een stukje tekst met een link naar een specifiek artikel of pagina erin te zetten. Bijvoorbeeld een tekst als: ‘Meer bezoekers? Lees hier 12 manieren om meer bezoekers op je website te krijgen’.

#5. Stuur een nieuwsbrief

Bezoekers krijgen is een ding, ervoor zorgen dat bezoekers terugkeren is iets anders. Een van de strategieën om ervoor te zorgen dat bestaande bezoekers weer terugkomen naar je website is door het creëren van een nieuwsbrief. Stuur je klanten bijvoorbeeld een keer per maand een email met de drie meest gelezen artikelen en je zult merken dat veel van je nieuwsbrieflezers je website zullen bezoeken.

#6. Koop verkeer in

Wist je dat je bezoekers ook gewoon kunt kopen? Via programma’s als Adwords, Facebook Ads of Linkedin Ads kun je kleine advertenties maken. Je betaalt pas wanneer mensen op je link klikken en dus is het een hele effectieve manier om gerichte bezoekers op je website te krijgen. Alleen mensen die meer willen weten over datgene wat jij ze aanbiedt (en wat in de advertentie staat) zullen op je website klikken.

#7. Schrijf een gastblog

Gastbloggen is een hele goede manier om meer naamsbekendheid te creëren op internet. Wanneer jij een interessant artikel schrijft op een website van iemand anders wordt je direct als expert gezien. Bovendien bereik je door het schrijven van een gastblog een breder publiek dan wanneer je alleen op je eigen website zou schrijven. Vraag aan mensen uit je netwerk of je voor hun een gastblog mag schrijven. Dat is win-win: zij krijgen een goed artikel zonder daar iets voor te hoeven doen en jij krijgt meer naamsbekendheid.

#8. Gebruik een QR-code op je visitekaartje

Wellicht heb je weleens van een QR-code gehoord. Dat is zo’n vierkantje met een zwarte rand eromheen en schijnbaar willekeurige blokjes. Zo’n QR-code kun je heel makkelijk zelf maken en toevoegen aan je visitekaartje. Wanneer iemand je visitekaartje krijgt hoeft deze hem alleen te scannen met zijn smartphone en hij komt direct op je website terecht. Dit is bijvoorbeeld handig om mensen rechtstreeks te leiden naar een pagina waar ze zich kunnen inschrijven voor een nieuwsbrief. Zelf een QR-code maken? Dat kan gratis op deze website.

#9. Stuur een persoonlijk mailtje naar je netwerk

Nog effectiever dan het schrijven van een gastblog is het sturen van een écht persoonlijk mailtje naar je netwerk. Heb je een relevant artikel geschreven? Stuur dan een mailtje naar mensen waarvan jij denkt dat zij er iets aan hebben. Wanneer je artikel goed genoeg is zullen jouw relaties je artikel doorsturen naar anderen.

#10. Wees actief op fora, facebook- en linkedin groepen

Wist je dat er dagelijks honderdduizenden mensen actief zijn in de meest uiteenlopende groepen? In welke branche je ook zit: ook in jouw branche zijn er diverse gebruikersgroepen aanwezig waar jij aan kunt bijdragen. Reageer op artikelen en vragen van andere mensen en ga in dialoog met ze. Dit zorgt ervoor dat ze nieuwsgierig worden naar wie jij bent. Het gevolg is dat de kans groot is dat ze op zoek gaan naar je website.

#11. Maak video’s via Youtube en voeg een linkje toe naar je site

Waarschijnlijk wist je al dat je op Youtube zelf video’s kunt uploaden. Maar wist je ook dat je via Youtube een linkje kan toevoegen naar je website? Dit wordt ook wel een ‘annotation’ genoemd en via deze link leer je in enkele stappen hoe jij zelf annotations kan toevoegen aan je video’s en via Youtube meer bezoekers kunt krijgen.

#12. Reageer op blogberichten (zoals deze!)

De laatste, maar zeker niet de minste, manier om meer bezoekers op je website te krijgen is door te reageren op blogartikelen. Hierbij is het vooral belangrijk dat je waarde toevoegt. Als je ergens een blogartikel leest en je hebt zelf suggesties of aanvullingen dan is het heel effectief om te reageren. Wanneer je reactie goed genoeg is zullen andere lezers klikken op de website die je hebt ingevuld en krijg je hierdoor extra bezoekers. Direct de daad bij het woord voegen? Laat hieronder je reactie achter en vertel me welke manieren jij al gebruikt om meer verkeer naar je website te leiden!

Tip: Lees ook dit artikel over conversie optimalisatie

Wat is volgens jou een effectieve manier om meer bezoekers te krijgen?
Laat je reactie hieronder achter!

32 reacties
 1. Christian
  Christian zegt:

  Hallo Bart,

  Iets wat ik een beetje mis in je verhaal is het actief linkbuilden. Zo noem je inderdaad fora en een link in je e-mailhandtekening maar linkbuilding is eigenlijk veel meer dan dat.

  Beantwoorden
  • Bart van den Belt
   Bart van den Belt zegt:

   Hoi Christian,

   Goed punt. De reden dat ik dat niet benoem is omdat de kwaliteit van de links enorm belangrijk is. Bij ‘actief linkbuilden’ gaan mensen op zoek naar zoveel mogelijk linkjes. Mijn visie is: beter 10 waardevolle links dan 100 slechte links.

   Beantwoorden
   • Christian
    Christian zegt:

    Daar heb je zeker gelijk in. Tijdje geleden bij een bedrijf gewerkt die blackhat links had gekocht met een Google Penalty als gevolg. Dat is echt funest voor je website. Maar linkbuilding blijft belangrijk ook al is dat wel minder geworden dan een paar jaar geleden.

    Beantwoorden
 2. Nadine de Mooij - van Tiel
  Nadine de Mooij - van Tiel zegt:

  Ha Bart,

  Goede tips! Ik ga er mee aan de slag. Begin met het schrijven van artikelen en filmpjes op you tube met een link.

  Beantwoorden
 3. Paul Hassels Monning
  Paul Hassels Monning zegt:

  Prima lijst met tips. Ook andere offline middelen kunnen je traffic verhogen. Denk aan de inzet van advertorials en PR in relevante vakbladen, of jullie URL op bedrijfsauto’s (kan ook subtiel, bij kentekenplaathouder bijvoorbeeld) of op de kleding van het plaatselijke tennis- of voetbalteam via sponsoring.

  Content is inderdaad king, waarbij in mijn optiek kwaliteit voor kwantiteit gaat. Zorg daarom voor hoogwaardige content die je in kleine stukjes opnieuw inzet. Een e-book bijvoorbeeld kun je opknippen in bijvoorbeeld een vijftal blogposts, 20 berichten op sociale media en een korte video.

  Beantwoorden
  • Bart van den Belt
   Bart van den Belt zegt:

   Hoi Paul,

   Goede tip om content op meerder manieren in te zetten. Dat doe ik zelf ook: – Live trainingen worden opgenomen en omgezet in youtube video’s
   – Mijn boek zetten we om in een ebook en blogartikelen

   op deze manier heb je een hefboomwerking!

   Beantwoorden
 4. Mark
  Mark zegt:

  Dankjewel voor de ideeën. Ik ben me hier momenteel in aan het verdiepen, en zo heel voor de hand liggend vond ik het niet, want ik heb nooit iets met social media gedaan.

  Groeten,
  Mark

  Beantwoorden
 5. Cahec
  Cahec zegt:

  Prima tips! Wel de standaard dingetjes, maar door komt het uiteindelijk allemaal op terug. Beetje creatief zijn met de bovengenoemde dingen en je komt een heel eind.

  Beantwoorden
 6. J.Rommelaars
  J.Rommelaars zegt:

  Leuk stuk, maar wat natuurlijk wel een beetje vreemd is, is dat je als tip de inzet van facebook comments aandraagt maar daar zelf op deze website geen gebruik van maakt. Heeft dat een specifieke reden? Is er wat dat betreft iets veranderd in de inzet van facebook comments?

  Beantwoorden
 7. Hanneke
  Hanneke zegt:

  Interessant artikel, ik vraag me alleen of of mensen graag hun reactie plaatsen op Facebook. Ik zie dit in praktijk weinig gebeuren

  Beantwoorden
 8. Floris
  Floris zegt:

  Hallo Bart! Goed stuk, ook inclusief originele content! Een vraagje: Ik heb een tijdje aan linkbuilding gedaan, wanneer je hier mee stopt moet je dat dan langzaam afbouwen? Anders ziet google misschien dat je backlinks er plots niet meer bijkomen?

  gr,
  Floris

  Beantwoorden
  • Bart van den Belt
   Bart van den Belt zegt:

   Hoi Floris, zover ik weet kijkt Google (in tegenstelling tot Facebook) naar de gerealiseerde activiteit. Een link die staat op een waardevolle website behoud dus zijn waarde. Google kijkt daarbij (nog) niet naar wanneer en hoe snel je links plaatst, meer naar de kwaliteit van de links. Succes met alles wat je doet!

   Beantwoorden
   • Floris
    Floris zegt:

    Bedankt voor je reactie! Maar weet je dat zeker? Want op vele SEO sites lees is dat het een slecht idee is om backlinks te kopen omdat Google ook ziet dat er dan een plotse stijging in je backlinks is.

    Beantwoorden
    • Bart van den Belt
     Bart van den Belt zegt:

     Hoi Floris,
     ik zou je willen adviseren om nooit backlinks (of likes of volgers) te kopen, maar altijd waarde toe te voegen. De backlinks en likers en volgers komen dan vanzelf.

     Beantwoorden
 9. sam roobol
  sam roobol zegt:

  Hoi Bart,

  Ik wil heel erg graag samen met mijn zus een webshop starten. Maar hoe laten we dat snel goed lopen?
  Ik en mijn zus zijn 13 jaar en zei doet meer het creative deel en ik meer de economische kant. Dus heeft u nog tips voor ons?

  groetjes
  Sam Roobol

  Beantwoorden
  • Bart van den Belt
   Bart van den Belt zegt:

   Hoi Sam,

   Wat gaaf dat jullie op die leeftijd al willen starten. Ik weet natuurlijk niet exact wat jullie uitdagingen zijn maar mijn tip is: gewoon beginnen en zien waar het schip strand. Overleg met je ouders welke stappen jullie willen zetten en kijk of je ouders ‘aandeelhouder’ willen worden. :)

   Succes met jullie eerste ondernemersstappen!

   Groeten,
   Bart van den Belt

   Beantwoorden
 10. Marco
  Marco zegt:

  11. Maak video’s via Youtube en voeg een linkje toe naar je site
  Waarschijnlijk wist je al dat je op Youtube zelf video’s kunt uploaden. Maar wist je ook dat je via Youtube een linkje kan toevoegen naar je website? Dit wordt ook wel een ‘annotation’ genoemd en via ‘deze link’ leer je in enkele stappen hoe jij zelf annotations kan toevoegen aan je video’s.

  Beste Bart,
  ‘deze link’ werkt niet meer

  Beantwoorden
 11. Jeroen Robbertsen
  Jeroen Robbertsen zegt:

  Die QR-code tip zou ik afraden. 1. omdat het niet werkt, bijna niemand scant de code. Dat is onze ervaring. 2. het staat ontzettend lelijk op een visitekaartje of welk drukwerk dan ook. Groet Jeroen van Zin in vorm.

  Beantwoorden
 12. pascal
  pascal zegt:

  Bart,
  Mooi overzicht. Ik mis alleen tip #3 (Facebook comments) bij dit blog :-) Hebben wij zelf wel geinstalleerd op onze websites, werkt inderdaad af en toe best wel goed.
  Groet, Pascal

  Beantwoorden
 13. Timothy
  Timothy zegt:

  Goeie tips moet ik zeggen. Je scoort nog altijd hoog in google search.
  Daardoor ben ik uitgekomen om deze website. Toppie!!

  Ik ben sinds een maand actief met mijn website http://bgreat.nl/ .
  Ben benieuwd wat je ervan vindt en of je nog eventuele tips voor me hebt.

  Het is nu heel belangrijk om meer traffic te genereren naar mijn website.
  Een goede SEO speelt natuurlijk ook een grote rol.

  Thanks voor het lezen!

  Groetjes
  Timothy

  Beantwoorden
  • Bart van den Belt
   Bart van den Belt zegt:

   Hey Timothy,

   we leven wat we aan anderen leren. :)
   Mooie website… leuk om te zien dat je zo actief bent!
   Blijf onze blogs lezen en reageren… vinden we leuk!

   Beantwoorden
 14. Simone
  Simone zegt:

  Bedankt voor de tips!!
  Ik ben nog maar net bezig met mijn website/shop. Mijn streven is zoveel mogelijk mensen te bereiken maar zo min mogelijk kosten te maken … Mijn ervaring tot nu toe is … geduld ;-)
  Heeft er iemand nog meer tips voor mij dan hoor ik het graag.
  Groetjes Simone

  Beantwoorden
  • Bart van den Belt
   Bart van den Belt zegt:

   Hoi Simone,

   Ja, de belangrijkste tip is… investeer in het leren van de juiste strategie. Kom eens naar het Zakelijk Succes Seminar, koop het boek
   ‘De Online Marketingmachine’ of lees de artikelen op onze website. En… zoek de samenwerking op! Heel belangrijk. Succes met de groei van je bedrijf en wellicht tot op een van onze trainingen.

   Beantwoorden
 15. Freek
  Freek zegt:

  Beste Bart,
  Dank voor je 12 tips! Ik implementeer er al veel (1, 2, 4, 5, 10 & 12…slik…slechts de helft!) maar die dragen nog niet bij aan meer bezoekers op mijn website. Ik ga zeker de plugin voor Facebook comments installeren. Wat wel helpt is dat ik na ontmoetingen en live events (waar ik anderen over mijn website & mijn blogs vertel) meer bezoekers op mijn site zie. Offline lukt het dus ook om meer bezoekers te krijgen (tip #13 ;) ).

  Beantwoorden
  • Bart van den Belt
   Bart van den Belt zegt:

   Hoi Freek,

   Het allerbelangrijkste is dat je een proces hebt ingericht en van je bedrijf een systeem maakt. Veel ondernemers ‘doen maar wat’ en kunnen soms wel een ‘peak performance ondernemer’ zijn, maar zijn dan geen ‘high performance ondernemer’. Met andere woorden… ze kunnen in korte tijd veel bereiken, zonder duurzame resultaten neer te zetten.

   Succes met al je stappen!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.