Bart van den Belt – spreker, trainer en ondernemer

“Ik help ambitieuze ondernemers een waardegedreven onderneming te bouwen en zichzelf zichtbaar te maken zodat ze kunnen leven vanuit vrijheid en overvloed.”

Bart is oprichter van de Zakelijk Succes Academy en auteur van de boeken ‘Fluitend Veranderen, ‘Lanceer je bedrijf’, ‘De online marketingmachine’ en ‘Waag de sprong’. In 2014 is hij uitgeroepen tot ‘Freelancer of the year 2014’. Naast businesscoach en auteur is Bart spreker en trainer op het gebied van marketing, verandermanagement en persoonlijk leiderschap voor diverse organisaties.

Van entertainer naar auteur, businesscoach & ondernemer
In de afgelopen 12 jaar heb ik het voorrecht gehad om concepten te mogen ontwikkelen en verkopen. Na een succesvolle carrière als goochelaar ben ik in 2006 gestart met mijn eigen artiestenbureau Multitainment BV. Binnen korte tijd zette ik meer dan 20 websites op en verzorgden we o.a. via ArtiestBoeken.nl jaarlijks zo’n 400 boekingen binnen de artiestenbranche. Daarnaast deden we de marketing en verzorgden we exclusief de boekingen voor diverse artiesten.

Tussen 2008 en 2010 ontwikkelde ik met externe ontwikkelaars een CRM-systeem voor de boekingsbranche. Toen bleek dat het intellectueel eigendom bij de ontwikkelaars lag, en wij de software niet exclusief mochten verkopen, besloot ik de boel om te gooien. Dure cursus, tijd voor iets nieuws. Ik verkocht mijn artiestenbureau en wilde meer inhoud toevoegen aan mijn vak als entertainer.

Waarom ik gestart ben met het trainen van ondernemers
Vanaf 2010 heb ik voor meer dan 250 organisaties mogen werken als spreker, trainer en managementcoach. De lessen die ik de heb geleerd vormen, in combinatie met tientallen gevolgde trainingen, de basis voor de resultaten die ik neerzet. Deze ervaring wil ik, als trainer en business coach, graag overdragen aan andere ondernemers. Ik weet zeker dat dit ze helpt om veel sneller tot gewenste resultaten te komen. Waarom ondernemers? Omdat ondernemers willen. Ze zijn enthousiast, gemotiveerd en resultaatgericht. Bovendien geloof ik dat ondernemers een grote impact kunnen hebben op onze maatschappij.

Zakelijk Succes is voor mij…
financiële rust door te doen wat je leuk vindt,
met mensen waar je van houdt,
in een omgeving waarin je een verschil kunt maken.

De grootste denkfout die ondernemers maken…
is dat ze het redden met vakkennis alleen. Veel ondernemers denken dat zij doordat ze goed zijn in hun vak ook automatisch een succesvol bedrijf kunnen neerzetten. Niets is minder waar. Wanneer je zakelijk succes wilt bereiken is het belangrijk om te werken aan je ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat je kennis en vaardigheden aanleert in marketing, verkopen, waardecreatie, kritisch denken, financieel management en nog veel meer. Het investeren hierin levert je gegarandeerd winst op: nieuwe vaardigheden kun je de rest van je leven inzetten.

Meer lezen?

Biografie | Curriculum Vitae

Bart heeft o.a. gewerkt voor: