opleiding voor succesvol ondernemerschap

Zakelijk Succes Formule

Ben jij een zelfstandig professional en herken jij je hierin?

 • Je wilt meer vrijheid ervaren als ondernemer
 • Je wilt je omzet en winst verhogen
 • Je bedrijf is nog geen effectief systeem

Dan is deze opleiding voor jou! Samen met een geaccrediteerde businesscoach bouw je in je eigen tempo aan een succesvol bedrijf.

ruim 400 ondernemers
hebben onze opleiding gevolgd

we scoren een 9,4
in de gemiddelde klanttevredenheid

begeleiding door businesscoach
inclusief vier 1-op-1 gesprekken

Wil jij meer klanten en een beter bedrijf?

Herken jij jezelf hierin?

Je bent een creatieve en enthousiaste ondernemer met grote dromen

Je bent een absolute professional en goed in je vak

Je bent een doener en staat open voor nieuwe inzichten

Daarnaast…

X heb je te weinig klanten of omzet

X mis je een effectieve groei methodiek

X maak je te weinig tijd om aan je bedrijf te werken

Bewezen formule voor bedrijfsgroei

Tijdens deze blended opleiding word je stap-voor-stap begeleid om jouw bedrijf te systematiseren en groei te realiseren. Aan de hand van 12 verschillende thema’s doorlopen we je complete bedrijf en leggen we alle bouwblokken op de juiste plek. Samen met je businesscoach zet je de stappen die nodig zijn om van je bedrijf een succes te maken.

Het resultaat van de Zakelijk Succes Formule is dat je een bedrijf creëert dat volledig bij je past en dat je in staat stelt om met plezier en vanuit vrijheid te ondernemen.

Samenvatting programma

Werk aan je bedrijf in je eigen tempo. Je behoudt een jaar toegang tot de opleiding en alle modules.

Persoonlijke begeleiding van een geaccrediteerde businesscoach.

Hou digitaal je voortgang bij via onze slimme training-software.

Iedere module bevat 2 tot 5 direct uitvoerbare opdrachten die op ‘copy-paste’ niveau voor je zijn uitgewerkt.

Inclusief certificaat van deelname aan opleiding op PostHBO niveau.

Jij bent goed in je vak,
wij leren je ondernemen.

Module 1

DOORBREEK JE GLAZEN WAND

Jij wilt groeien met je bedrijf. Je hebt grootse dromen en veel plannen, maar door je creativiteit en enthousiasme vind je het soms lastig om keuzes te maken. Of je wordt overweldigd door de mogelijkheden en weet niet meer waar je moet beginnen. Toch weet je dat er meer in je zit.

Maak een doorbraak naar succes
Als je succesvoller wilt zijn, moet je groter denken en volledig gaan staan voor wie je bent. Je acties volgen je denken. Het programma starten we met een live online training waarin Bart je persoonlijk begeleidt om een doorbraak te maken in je denken.

 • Eerste gesprek met je businesscoach
 • Start het traject met een doorbraak in je denken
 • Reken af met je angst voor falen (of succes)

Module 2

VAN DROMEN NAAR DOEN

Bijna iedere ondernemer heeft dezelfde droom: succesvol groeien. Vaak niet alleen om de groei zelf of om meer geld te verdienen maar zodat je dan meer mensen kunt helpen met wat jij de wereld te bieden hebt. Wat is jouw grote droom? Waarom wil je een bedrijf uitbouwen en wat wil je met jouw bedrijf bereiken?

Maak een strategisch actieplan waarmee jij je doelen bereikt
Jouw bedrijf neerzetten en tot een succes maken vraagt van je dat je jouw ideeën serieus neemt en dat je de wereld laat zien dat je er bent! In deze training krijg je helder wat je lange termijn visie is. We zetten die visie om in middellange termijn doelen en voor die doelen maken we een strategisch actieplan.

 • Ontwikkel je lange-termijn-visie en krijg je doelen scherp
 • Maak een strategisch actieplan
 • Inclusief krachtige visualisatie

Module 3

10x zo productief

Je hebt een druk bestaan en het is balanceren tussen je bedrijf en alle andere gebieden in je leven. Je wilt je bedrijf laten groeien alleen vraag je je regelmatig af waar je de tijd vandaag haalt. Wellicht zit je hoofd vol en ervaar je zelfs regelmatig stress. Dat kan ook anders.

Creëren en produceren vanuit flow
Tijdens deze training leer je hoe je meesterlijk productief wordt terwijl je in flow blijft. Je leert het productiviteits-systeem waarmee ik mijn bedrijven neerzet, de contentmachine aanstuur, boeken schrijf en tegelijkertijd plezier en balans hou.

 • Ontdek hoe je meer bereikt in minder tijd
 • Systematiseer je bedrijfsvoering en productie
 • Leer de ‘5x3 Productiviteits formule’Maak een strategisch actieplan

Module 4

Positioneer je bedrijf

Wat is jouw onderscheidende vermogen? Waar is jouw bedrijf goed in? Wat heb jij te doen met jouw bedrijf in deze markt?
Klanten hebben volop keus. Hoe zorg je er voor dat ze voor jouw onderneming kiezen? Het is belangrijk dat je weet wie jij bent als ondernemer en waar jouw bedrijf voor staat.

Maak kraakhelder wat jouw ideale marktpropositie is
Tijdens deze training leer je hoe je een slimme marktpropositie ontwikkelt en hoe je je producten het beste kunt positioneren.

 • Inclusief template ‘Marktpropositie op 1 A-4’
 • Creëer helderheid in je positionering
 • Ontdek 9 verdienmodellen om je omzet mee te verhogen

Module 5

Personal branding

Iedere professional weet dat het belangrijk is om zichzelf als merk neer te zetten. Slechts weinigen lukt het om dit goed te doen. De term ‘personal branding’ is letterlijk de Engelse vertaling van ‘persoonlijk merk’. Wanneer het je lukt om je personal branding goed neer te zetten dan creëer je een persoonlijk merk dat weergeeft wie je bent.

Maak van jezelf een aantrekkelijk merk
Tijdens deze training leer je wat ervoor nodig is om consistent te communiceren en van jezelf een effectief merk te maken.

 • Breng jouw USP’s in kaart
 • Ontdek hoe je consistente branding doorvoert
 • Inclusief template voor jouw huisstijl document

Module 6

Jouw ideale klant

Je hebt een goed verhaal en dat wil je aan zoveel mogelijk mensen vertellen. Maar als je echt wil dat jouw bedrijf gaat groeien, moet je weten wie jouw ideale klanten zijn. Alleen dan voeg je waarde toe en maak je van jouw bedrijf een winstgevend systeem.

Breng exact in kaart wie jouw ideale klant is
Na deze training heb jij voor jezelf in kaart gebracht wie jouw A/B/C-klanten zijn, wat ze triggert en hoe jij voor deze doelgroep het verschil kan maken.

 • Creëer helderheid in je doelgroep en niche
 • Ontdek wie jouw A-klanten zijn
 • Maak een ideaal klantprofiel op één A4

Module 7

EFFECTIEVE ONLINE MARKETING

Goed, je hebt een website, maar hoe bereik je jouw doelgroep via het internet? Met een online marketing strategie zorg je ervoor dat klanten je weten te vinden, je leren kennen en contact met je opnemen.

Begrijp alle puzzelstukken van online marketing
Door deze training leer je waar je moet beginnen en is een succesvolle marketing strategie opzetten niet moeilijk meer. De puzzelstukken gaan in elkaar vallen en je leert hoe je in een korte tijd veel online présence kan creëren.

Je hebt een website maar krijgt te weinig aanvragen. Of je moet überhaupt nog beginnen met een website. Dan is deze training een schot in de roos. Een bezoeker vormt zich binnen enkele seconden een oordeel over jouw website en daarmee ook over jou, jouw bedrijf en je product. Een website moet aantrekkelijk zijn, simpel in gebruik en maximaal resultaat opleveren. Tijdens deze training leer je tot in detail hoe jij je website moet opbouwen, wat je op je pagina’s zet en hoe je direct je conversie verhoogt.

 • Leer hoe alle puzzelstukken van online marketing werken
 • Ontdek de strategische verschillen tussen B2B en B2C strategie
 • Inclusief conversieformule

Module 8

Winnen met je website

Je hebt een website maar krijgt te weinig aanvragen. Of je moet überhaupt nog beginnen met een website. Dan is deze training een schot in de roos. Een bezoeker vormt zich binnen enkele seconden een oordeel over jouw website en daarmee ook over jou, jouw bedrijf en je product. Een website moet aantrekkelijk zijn, simpel in gebruik en maximaal resultaat opleveren.

Verbeter je website en zorg voor meer verkopen
Tijdens deze training leer je tot in detail hoe jij je website moet opbouwen, wat je op je pagina’s zet en hoe je direct je conversie verhoogt.

 • Leer hoe je van je website een lead machine maakt
 • Inclusief conversie optimalisatie checklist
 • Inclusief tekst-templates voor iedere bedrijfspagina

Module 9

Moeiteloos verkopen

Je hebt je bedrijf op orde en krijgt regelmatig aanvragen. Toch kan het zijn dat je een hekel hebt aan verkopen. Je hebt het gevoel dat je te veel moet ‘pushen’ en vraagt je regelmatig af of je klant wel op een verkoopgesprek zit te wachten. Herkenbaar? Dan is de training ‘Moeiteloos verkopen’ precies dat wat jou verder gaat helpen.

Verkoop met plezier en gemak
Verkopen is het begeleiden van het denkproces om tot een aankoop over te gaan. Tijdens deze training leer je met behulp van de S.P.O.R.T.-methodiek hoe jij je verkoopproces opbouwt en klanten als vanzelf richting een aankoop bewegen.

 • Leer effectiever vragen stellen tijdens je verkoopgesprekken
 • Ontdek de S.P.O.R.T.-Vragen methodiek
 • Inclusief 7-stappen checklist voor je verkoopgesprek

Module 10

Succesvol afsluiten

De moeilijkste fase tijdens een verkoopgesprek is het moment van afsluiten. Hoe zorg je voor verbinding met de klant en dus voor betere resultaten ?
Welke omstandigheden moet je creëren om het beslissingsproces van de klant te versnellen? Leer een bezwaar van een klant om te buigen naar een koopargument.

Leer hoe jij de deal sluit
Na deze training ben je in staat om meer invloed uit te oefenen op de beslissing van de klant. Hierdoor ontstaat meer grip op jouw verkoopgesprek en trek je de klant sneller over de streep.

 • Stap over je angst voor bezwaren heen
 • Ontdek de ideale structuur van je verkoop pitch
 • Inclusief framework om bezwaren om te buigen tot kans

Bonus – module 11

Grip op je cijfers

We hebben allemaal blinde vlekken. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf financieel gezond blijft? Dat je begrijpt waar de cijfers over gaan, dat je je cijfers kan lezen en dat je kunt sturen op je cijfers. Je kunt geen succesvol ondernemer zijn als je niet begrijpt hoe een balans werkt, wat je leest op de winst- en verliesrekening, hoe het staat met de cashflow en jouw eigen vermogen.

Je cijfers (eindelijk) begrijpen
Als je deze financiële overzichten goed begrijpt, weet wat hun impact is, wat er van invloed op is en wat hun uitkomst betekent, sta je als ondernemer veel steviger en kun je beter sturen in de richting van jouw succesvolle onderneming.

 • Leer de verschillen tussen je balans, exploitatie en kasstroom
 • Ontdek hoe cijfers heel leuk kunnen worden
 • Inclusief exploitatiebegroting template

Bonus – module 12

Financieel vrij

Financiële vrijheid is de droom van vele ondernemers. Iedere dag je tijd kunnen besteden aan die dingen die voor jou het allerbelangrijkste zijn.

Strategieën voor financiële vrijheid
Het realiseren van meer keuzevrijheid zodat je kunt doen wat jij wilt doen. In deze training leer je wat de mindset, de overtuigingen en de financiële strategieën zijn van mensen die financieel vrij zijn. Je leert wat de vijf niveaus van financiële vrijheid zijn en hoe jij de manier waarop je kijkt naar en omgaat met geld kunt veranderen.

 • Ontdek hoe rijke mensen denken over geld
 • Leer de 7 niveaus van financiële vrijheid
 • Afsluitend gesprek met je businesscoach

Voor wie is dit programma?

Dit programma is voor:

 • Ondernemers met € 0 - € 100.000 euro omzet
 • Coaches, trainers en adviseurs en zakelijk dienstverleners
 • Startende ondernemers die een gedegen ondernemersopleiding willen
 • Groeiende ondernemers die een effectieve strategie voor groei willen

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je bent een creatieve en enthousiaste ondernemer en wil meer bereiken
 • Je bent een absolute professional en je bent goed in je vak
 • Je staat open voor nieuwe inzichten en hebt zin om aan de slag te gaan
 • Je wil een groep mensen om je heen die je stimuleren
 • Je wilt een praktisch stappenplan voor het inrichten van je bedrijf
 • Je wilt een stap-voor-stap proces om je bedrijf te laten groeien

Hierin zijn we anders

Ons bedrijf (de Zakelijk Succes Academie) is in 2017 als enige praktische ondernemers-opleiding in Nederland Post HBO geaccrediteerd door het CPION.

Onafhankelijk CEDEO Klantonderzoek heeft uitgewezen dat klanten ons gemiddeld een 9,4 geven voor klanttevredenheid.

Dit programma is ontwikkelt door Bart van den Belt. Bart is auteur van 6 boeken over ondernemerschap, eigenaar van twee bedrijven en 16 jaar ondernemer.

Onze businesscoaches

Bij deze opleiding zit persoonlijke begeleiding door en vier 1-op-1 coaching-sessies met een businesscoach van Businesscoach Nederland inbegrepen.

Testimonials

Succesverhalen over onze opleiding

Mede door de ZSA is mijn bedrijf enorm gegroeid. Ik heb in het eerste kwartaal van dit jaar mijn omzet van het hele vorige jaar gehaald.

Mijn omzet is verviervoudigd in één jaar tijd en we zijn aan het opschalen naar een landelijke organisatie.

Dankzij de ZSA heb ik mijn omzet verhoogd, mijn prijsmodel aangepast en ben ik met personeel gaan werken.

“Ik vond het rete-spannend om zo’n investering te doen in mijzelf en mijn bedrijf, maar alleen al die eerste stap heeft mij zoveel zelfvertrouwen opgeleverd om nog veel meer investeringen te gaan doen! In het bizarre Corona jaar heb ik mijn omzet alsnog weten te verdubbelen en daar heeft de ZSA stevig aan bijgedragen. Dankjewel Bart voor je fantastische inzet in een opleidingsjaar waarin alles ineens anders moest.”

“De Zakelijk Succes Academie heeft me veel noodzakelijke kennis gegeven om mijn bedrijfsvoering te professionaliseren. Ze hebben het vermogen zakelijk duidelijk en toepasbaar te presenteren, en met enthousiasme alle belangrijke punten met elkaar te verbinden. Het is een bundeling van waardevolle inzichten, praktische tips en veel bezieling: een aanrader voor iedereen die in zichzelf en zijn bedrijf wil investeren!”

Ik kan nog steeds niet geloven wat mij is overkomen in één jaar tijd. De begroting van van vorig jaar heb ik ruimschoots gehaald, en diezelfde omzet van het hele afgelopen jaar had ik na de tweede week in januari ook al behaald.”

Wat ben ik blij dat ik het heb gedaan… inschrijven voor dit programma! Ik leer wat ik moet doen om succesvoller te ondernemen en heb voldoende checklists, tools en tips om flinke stappen te zetten met mijn bedrijf.”

Tijdens de ZSA neemt Bart je gedurende het jaar bij de hand om je bedrijf van achter naar voor compleet in te richten. Je leert eerst de basis opzetten en hierbij dus een stevige fundering te bouwen, waardoor groeien in een later stadium geen enkel probleem is. Ik heb voor zowel mijzelf als mijn team heel grote stappen in automatiseringen en processen kunnen maken en dat zie ik terug in de resultaten.

100% Tevredenheid garantie

We willen dat je zonder druk en met 100% commitment meedoet aan dit programma. Daarom hanteren we een 7-dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Mocht je nadat je ‘ja’ hebt gezegd of je hebt ingeschreven toch twijfelen dan kun je zeven dagen lang alsnog je deelname annuleren.

IS DE ZAKELIJK SUCCES FORMULE VOOR MIJ?

Hoe lang hou ik toegang tot de opleiding?

Je houdt vanaf de start een jaar toegang tot het programma. Mocht je ergens niet aan toekomen dan kun je dit dus op een later moment alsnog oppakken.

Voor wie is dit programma?

Voor zelfstandig professionals (B2B en B2C). Dit programma is voor jou als jij goed bent in je vak en van je bedrijf een winstgevend (schaalbaar) systeem wilt maken. Je bent actiegericht en kunt tegelijkertijd een stok achter de deur gebruiken om dingen ook echt te doen. Daarnaast hou je ervan om dingen heel praktisch uitgelegd te krijgen en direct toe te kunnen passen.

Kan mijn werkgever dit betalen?

Ja, dat kan. Vaak moet er dan even een aparte factuur worden gemaakt. Neem vrijblijvend contact op om jouw situatie te bespreken.

Kan ik starten vanuit de WW of via een werk-naar-werk traject?

Ja, dat kan. Regelmatig wordt deze opleiding ingekocht door werkgevers of via het UWV.

Hoeveel tijd kost het traject?

Dat is afhankelijk van wat je al hebt staan en wat je zelf wil doen of uit wilt besteden. Ervaring leert dat als je gemiddeld 4 uur per week eraan werkt je met 3 – 5 maanden alle stappen hebt gezet.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Als je alle stappen doorloopt staat er een stevige basis voor je bedrijf. Het is een stap-voor-stap proces waarbij we alle puzzelstukken van je bedrijfsvoering op hun plek leggen.

Ik twijfel tussen dit programma en een ander programma.

Het is heel eenvoudig. Als je een programma wilt dat je in actie zet én wat direct concreet toepasbaar is dan is dit het juiste programma voor je. We kunnen zelf uitleggen waarom, maar misschien kun je beter de reacties van eerdere deelnemers lezen.

Ik vind het een grote investering

We kunnen ons voorstellen dat het een grote investering voor je is. Alleen veel gevallen is het duurder om nog een paar jaar op dezelfde manier door te gaan. De gemiste inkomsten op korte termijn zijn vaak veel hoger dan de investering van het programma.

Hoeveel nieuwe klanten heb je nodig om deze investering terug te verdienen?
Denk je dat dat realistisch is met deze opleiding?

Ik ben bang dat ik niets doe met de inhoud.

Dan moet je dit programma zeker doen. Het is zo ingericht dat er heel veel triggers zijn om daadwerkelijk tot actie over te gaan.

 • Je hebt een persoonlijke businesscoach om je te begeleiden
 • Er is een online community met andere ondernemers
 • Je kunt digitaal je voortgang bijhouden
 • We hebben een mobiele app zodat je overal kunt leren
 • Het programma is een stap-voor-stap proces

Ik twijfel of dit het juiste moment is.

Zullen we eerlijk tegen elkaar zijn? Hoe lang zeg je dat al tegen jezelf? Het is nooit het juiste moment. Veel ondernemers gebruiken telkens weer een ander excuus om niet met hun ontwikkeling bezig te zijn. Alleen de ondernemers die actief werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling maken hun bedrijf succesvol.

Ik ben bang dat mijn partner er niet achter staat

Gelooft jouw partner in jou en je bedrijf? En weet hij of zij ook waarom het voor jou zo belangrijk is dat je werkt aan je (bedrijfs-)ontwikkeling? Vaak zien we ondernemers die  geen stappen nemen uit angst voor wat hun partner vindt. In veel van die gevallen wordt de ondernemer gedreven door vrijheid en hun partner door veiligheid.

Uiteraard is het belangrijk dat jullie samen op één lijn zitten, maar het is ook belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je bedrijfsgroei. Zelfstandig keuzes maken is onderdeel van je groei.

Investering: € 1.995

Dit programma is inclusief:

1. Toegang tot de volledige online opleiding – 10 modules

2. Toegang tot de besloten online community

3. Hard-copy werkboek

4. Vier 1-op-1 sessies met jouw eigen businesscoach

5. Certificaat op Post-HBO niveau