Ken je de succesvolle ondernemer van deze tijd? Kijk je op tegen iemand als Bill Gates, Richard Branson of wijlen Steve Jobs? Dit zijn en waren succesvolle ondernemers, die de moed hebben gehad om een eigen bedrijf op te bouwen. Je eigen onderneming zal wellicht niet uitgroeien tot de nieuwe Microsoft, Virgin of Apple, maar het is in ieder geval van belang om enkele lessen te leren van de succesvolle ondernemers.

Succesvolle ondernemers durven te falen

Succesvolle ondernemers durven te falen. Zij nemen een risico en gaan er volledig voor, ook wanneer dat betekent dat ze wellicht een keer onderuit gaan. Blijf niet half in loondienst om daarnaast wat te gaan ondernemen, maar zeg je baan volledig op en stort je 100% op het werk als zelfstandig ondernemen. Durf investeringen te doen en richt je tot de doelgroep die je wilt gaan bereiken.

Zorg er uiteraard voor dat je de risico’s goed in kunt schatten. Zorg voor voldoende financiële onderbouwing en analyseer de markt, om na te gaan of er een goede kans van slagen bestaat.

Stel de juiste doelen

Succesvolle ondernemers stellen zichzelf de juiste doelen. Stel een doel dat voldoende ambitieus is, of combineer het met een uiteindelijk hoger doel. Kies voor een uitdagend doel dat je binnen nu en 5 jaar kunt bereiken, maar daarnaast ook voor een hoger doel dat je waarschijnlijk nooit helemaal zal voltooien. Je hebt op die manier altijd de uitdaging voor je, om jezelf steeds verder te verbeteren. Stel realistische doelen, maar ga de uitdaging niet uit de weg. Gebruik bijvoorbeeld de SMART-methode om je doelen te stellen, zodat ze Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden zijn.

Leer jezelf goed kennen

Leer tenslotte jezelf zo goed mogelijk kennen, aangezien ook dit iets is waar je de succesvolle ondernemers aan kunt herkennen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van je eigen sterke punten, maar dat je ook de zwakke punten van jezelf kent. Zelfs wanneer je er niet direct aan kunt werken helpt het herkennen van je zwakke punten je in het communiceren naar anderen, of het positioneren van jezelf. Succesvolle ondernemers weten als geen ander wat ze kunnen en wat ze aan de andere kant beter aan anderen over kunnen laten.

Meld je aan voor de gratis videotraining, lees meer van de artikelen of kom naar het Zakelijk Succes seminar, zodat je meer kunt leren van en over succesvolle ondernemers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *