Mag ik je een persoonlijke vraag stellen?

Vind jij alles leuk aan wat je doet als professional? Als ondernemer?

Als het antwoord ja is…is er dan een tijd geweest dat je iets deed wat je eigenlijk helemaal niet zo leuk vond?

Als het antwoord nee is, weet je welke stappen je kunt nemen om het nee in een ja te veranderen?

Het feit dat je deze blogpost leest geeft aan dat jij waarschijnlijk al bewust bezig bent met het toewerken naar een doel. En dat doel gaat dikwijls over groeien als ondernemer, maar ook over groeien als mens. Het gaat over het ontdekken waar jouw echte kracht en jouw roeping ligt. De groei van jouw bedrijf hangt sterk samen met wie jij bent, als mens. En wanneer je deze twee dimensies met elkaar weet te verbinden dan kun je de omzet van jouw bedrijf hard laten groeien. Op een manier die goed voelt ook nog eens heel veel energie oplevert.

Maar hoe doe je zoiets? Bestaat er zoiets als “de leukste methode om omzetgroei te bereiken?”.

Ik denk van wel. En graag neem ik je mee in mijn gedachten waarom ik denk dat deze methode bestaat.

Denk eens terug aan de tijd dat je nog kind was. Wat waren jouw toekomstdromen? Wilde je brandweerman worden? Piloot? Balletdanseres? Moeder? Waren jouw toekomstdromen toen je klein was eigenlijk niet gewoon gebaseerd op imitatiegedrag en gesocialiseerde stereotypen?

En hoe stond de vlag erbij na je middelbare school of na je studie? Wist je op dat moment al precies dat je zou aanbelanden op het punt waar je nu bent aanbeland?

Het mooie aan het leven is dat iedereen een unieke persoonlijke reis doormaakt. In mijn eigen reis reed ik over veel hobbelige wegen, met omwegen, wegversperringen, pieken en dalen. Maar ik ben blij dat ik deze reis heb mogen maken. Want deze reis was voor mij bestemd en voor mij alleen. Het bevatte precies al die indrukken, ingrediënten en ervaringen die ik nodig had om te komen waar ik nu ben. Het leerde me hoe ik een bedrijf op moest bouwen en om kon gaan met tegenslagen. Het leerde me hoe ik een team kon opbouwen. Het leerde me hoe ik jaar na jaar mijn omzet met meer dan 50% kon laten groeien…

Onder de streep denk ik dat de leukste manier om je bedrijf te laten groeien bestaat uit worden wie je bent. Wanneer jij je geld verdient door te doen waar jij blij van wordt en energie van krijgt. Dat begint met het omarmen van alles wat je mee hebt gemaakt en nog mee gaat maken. En dat zet zich voort door met een open blik nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Als je mij vraagt wat de leukste methode is om omzetgroei te bereiken, dan bestaat dat uit het ontdekken waarom jij doet wat je doet en wat je vooruit drijft. De diepere drive die ieder mens in zich heeft. De ontdekkingstocht naar die drive alleen al is een van de meest krachtige manieren om jouw omzet te verhogen en completer te worden als mens.

Goed verhaal, maar hoe zet ik concreet de volgende stap?

Wanneer je op zoek bent naar houvast om concrete stappen te zetten naar jouw eigen leukste methode om omzetgroei te bereiken, volg dan de online training persoonlijk leiderschap.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *