Passief inkomen

Een passief inkomen, wat is dat en waarom is het zo interessant om daaraan te werken? Vergelijk je inkomen met het betalen van je woonlasten. Stel dat je een huis huurt, dan betaal je daarvoor iedere maand huur. De huur zal door de jaren heen verder oplopen en zodra je het contract opzegt blijft er geen waarde over. Koop je het huis op voorhand, dan betaal je hypotheeklasten, die tijdens de looptijd in de meeste gevallen (ongeveer) gelijk zullen blijven. Zodra je de hypotheek hebt afbetaald is het huis van jou en bezit je een enorme waarde.

Zolang je van 9 tot 5 bij een baas blijft werken, kun je dit vergelijken met huren. Je ontvangt iedere maand je inkomen, maar zodra je ontslagen wordt of je de baan opzegt blijft er niets over. Kies je voor een passief inkomen, bijvoorbeeld uit een webshop, een blog of een andere online activiteit? Dan blijft dit inkomen genereren, zelfs wanneer je er op termijn even wat minder of zelfs geen tijd meer in kunt steken.

Stap 1: Zorg voor een goed bedrijfsmodel

Indien je een passief inkomen wilt genereren is het allereerst van belang om een businessmodel te ontwikkelen. Hoe wil je geld gaan verdienen? Je kunt gebruik maken van affiliate links naar interessante producten voor je doelgroep, je kunt een eigen webshop starten of waardevolle blogartikelen schrijven en daar advertenties bij plaatsen waar je geld mee verdient. Het zijn slechts een paar voorbeelden van businessmodellen, je kunt hier uiteraard creatief mee omgaan.

Stap 2: Creëer veel toegevoegde waarde

Vervolgens is het bij het genereren van een passief inkomen van groot belang om veel waarde te creëren. Start je een webshop, zorg er dan voor dat je precies die producten aanbiedt waar je bezoekers naar op zoek zijn. Zorg voor de scherpste online prijs, of bied een service waar anderen niet aan kunnen tippen. Onderscheid jezelf van de rest van de markt, door flink te investeren en daarmee waarde te creëren.

Stap 3: Start met het genereren van passief inkomen

Vervolgens kun je een passief inkomen generen. Houd er overigens rekening mee dat een ‘passief inkomen’ niet betekent dat je hier niets voor hoeft te doen. Met name tijdens de opstartfase zal je veel tijd (en geld) moeten investeren, om daar vervolgens een inkomen mee op te bouwen. Zodra je businessmodel eenmaal op rolletjes loopt heb je er minder omkijken naar en genereer je een passief inkomen. Je kunt je vanaf dat moment bijvoorbeeld op nieuwe doelen richten, om het inkomen steeds verder uit te bouwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *