Vroege vogels… wie kent ze niet?!

Dat zijn mensen die er als eerste bij zijn. Als de kippen, om in de terminologie te blijven. Marketeers noemen ze ‘early adopters’. Trainers zoals ik noemen ze ‘mensen met lef’.

Ze gaan voor de troepen uit. Durven een stap te zetten. Nog voor anderen dat doen. Soms gaan ze daardoor op hun snaveltje. Meestal blijken ze winnaars. Denk er maar eens over na. Weet je nog dat de eerste iPhone werd verkocht in 2007? Nog niet eens zo heel lang geleden. Die allereerste iPhones worden nu verkocht voor 18.000 euro op ebay! Had ik er toen maar een besteld en bewaard…

Voor ondernemers zijn vroege vogels als gouden eieren. (ik ben lekker op dreef met de woordspelingen. of woordspellingen.) Vroege-vogel acties werken. Voor het verkopen van telefoons, het vol krijgen van een bungalow en voor het vullen van je training.

Ook wij hebben een vroege-vogel actie.

Omdat het werkt. Als jij je voor 1 november inschrijft voor het Online Marketing Seminar krijg je maar liefst 30,- euro korting. Op een training die mega hoog gewaardeerd is en superpraktisch toepasbaar. En ik weet nu al dat het seminar straks vol zit. We hadden 60 plaatsen. Inmiddels nog maar 48. En we hebben nog niet eens actief gepromoot.

Waarom vroege-vogel acties werken? Heel eenvoudig. Omdat je er een extra periode van momentum mee creëert. En momentum is alles in je onderneming.

Wanneer je eerst een vroege-vogel-actie doet waarbij mensen zich met korting kunnen inschrijven voor een training dan zijn de vroege-vogels zo slim om zich direct aan te melden. De mensen die nog twijfelen geef je dan een extra reden om nu te beslissen. En als dan de vroege-vogel actie voorbij is en de inschrijfperiode sluit bijna dan kun je nog een keer mailen. Een tweede periode voor mensen om zich in te schrijven. Tegen een hoger tarief natuurlijk. Hadden ze maar op tijd moeten zijn.

Ben jij een vroege-vogel?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *