Organisatie verbeteren? | Rust in je hoofd, een team dat werkt

Organisatie verbeter traject

Met het organisatie verbetertraject krijg je zicht op knelpunten in jouw onderneming en maak je een efficiëntieslag in je organisatie.

 • Rust in je hoofd, grip op je cijfers
 • Problemen oplossen in de organisatie
 • In drie maanden meetbaar resultaat

Organisatie verbeter traject

Veel MKB-ondernemers die wij spreken lopen ertegenaan: ze werken hard, maar komen er niet aan toe om de echte problemen in hun bedrijf goed op te lossen. Ze signaleren bijvoorbeeld dat er té veel fouten worden gemaakt, teams niet lekker functioneren, medewerkers werkdruk ervaren, werk blijft liggen en systemen niet werken zoals ze horen te werken. Ze proberen heel bewust zaken te verbeteren, maar de praktijk blijkt weerbarstig.

Herkenbaar? Is het hoog tijd om een aantal zaken in je bedrijf naar een volgend niveau te tillen? Ben je op zoek naar iemand die jou kan ondersteunen om snel die zaken op te lossen die bedrijfsgroei in de weg staan?

Strategische begeleiding naar meetbare verbeteringen

Praten over verbeteringen, kosten besparen, efficiënter werken en meer tevreden klanten is eenvoudig. Maar daadwerkelijk verbeteringen realiseren in de praktijk is een stuk moeilijker. Het organisatie verbetertraject ondersteunt je bij het concreet vertalen van wensen en plannen naar realistische doelen, een passende aanpak en concrete resultaten in de praktijk.

Inrichten en optimaliseren van bedrijfsprocessen
Met behulp van de MKB Scan analyseren we jouw bedrijfsprocessen, bedrijfssystemen en het functioneren van medewerkers binnen jouw bedrijf. Daarnaast kijken we hoe jij jouw rol als ondernemer en bedrijfsleider het beste kunt invullen om de gewenste verbeteringen door te voeren en succesvol te groeien met je bedrijf.

De groei van jouw bedrijf begint bij de groei van jou als ondernemer. Alles valt of staat met jouw leiderschap. Succesvolle ondernemers snappen dat bedrijfsgroei over veel meer gaat dan nieuwe strategieën, plannen en businesstools implementeren. Uiteindelijk bepaalt de kwaliteit van jouw leiderschap wat je bereikt met je bedrijf.

Ontwikkel jezelf als leider en verbeter je team

Veel ondernemers zijn creatieve allesdoeners. Aanpakkers en harde werkers met een enorme drive om dingen voor elkaar te krijgen. Maar naarmate je onderneming groeit, kun je onmogelijk alles zelf blijven doen. Het is belangrijk dat je leert delegeren, sturen, bijsturen en mensen aanspreken. Tijdens Zakelijk Leiderschap word je uitgedaagd om in een andere rol te stappen. Je wordt begeleid om de stap te zetten van ‘meewerkend voorman’ naar bedrijfsleider en zo het beste uit jezelf, je medewerkers en je bedrijf te halen.

Persoonlijke aandacht; we gaan samen voor resultaat
In de 1-op-1 gesprekken gaan we dieper in op jouw leiderschapsvraagstukken. We onderzoeken factoren die je belemmeren, werken aan nieuwe skills en geven een stevige boost aan je zelfvertrouwen als basis voor succes. Je gaat grenzen verleggen, voelt weer ruimte, inspiratie, energie en het vertrouwen dat er zoveel meer mogelijk is wanneer jij durft te doen wat écht bij jou en je bedrijf past.

Dit levert het focustraject jou op:

Zicht op de belangrijkste knelpunten in jouw onderneming
Concrete handvatten om knelpunten op te lossen en te werken aan bedrijfsgroei
In plaats van meewerkend voorman ben je vanaf nu leider over je bedrijf
Een groeigesprek met advies op maat over ‘vervolg groeistappen’
De meest urgente problemen zijn opgelost
Grip op de zaak en rust in je hoofd

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

3-Maanden programma

Tijdens dit drie maanden durende programma maken we grote stappen in het verbeteren van de organisatiekant van je business. (de blauwe cirkel)

Focus punten in dit programma kunnen onder andere zijn:

 • Uitwerken en inrichten van processen
 • Borgen van processen in systemen
 • Verbeteren van cashflow, marge of liquiditeit
 • Dashboards maken met groeidrivers
 • Leiderschapsontwikkeling
 • Teams verbeteren

Plan van aanpak

Een organisatie verbetertraject kent drie onderdelen:

 1. Businessanalyse: MKB Scan
 2. Drie keer een strategiesessie op locatie met strategisch actieplan
 3. Wekelijkse coachingscall om voortgang te bewaken

De investering voor een drie maanden traject, met maandelijks een strategiesessie en wekelijks een coachingscall, is € 6.000

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Businesscoaches


Frank Markerink

Als voormalig KPMG director weet Frank als geen ander wat ervoor nodig is om organisaties naar het volgende niveau te brengen. Verbindt mensen met resultaat.

Bekijk profiel


Gerard Klerk

Gerard is een ervaren businesscoach en bedrijfsadviseur die gespecialiseerd is in financiën. Onder het mom van 'financieel fit ondernemen' verbetert hij organisaties en leiderschap.

Bekijk profiel


Ies Biekart

Ies is een doorgewinterde sparringspartner van ondernemers. Als voormalig financial controller bij de NATO weet hij als geen ander hoe je organisaties kunt verbeteren.

Bekijk profiel


Martijn Wijnen

Martijn is een ervaren interim directeur en voormalig SalesDirector van McGregor. Hij helpt ondernemers leiding te nemen over hun bedrijf en samen met hun team ambities te realiseren.

Bekijk profiel


Monique Prins

Monique is een nuchtere Zeeuwse die uit een familiebedrijf komt. Als voormalig marketing directeur van onder andere Samsung begrijpt ze de dynamiek van organisatie-verbetering.

Bekijk profiel

Veelgestelde vragen

Ervaringen

Investering

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Organisatie verbeter traject

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 • Hidden
  Behouden ivm inzendingen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.