Moeiteloos verkopen

Je hebt je bedrijf op orde en krijgt regelmatig aanvragen. Maar dan stokt het, want verkopen blijkt duidelijk niet je hobby. Je ziet bijvoorbeeld op tegen verkoopgesprekken, ook als ze telefonisch zijn. En hoe je ook je best doet, het lukt je vaak maar niet om kansen te verzilveren. Je hebt geen klik met je klant en bent eigenlijk vooral bezig om je tarief te verdedigen of de klant van jouw toegevoegde waarde te overtuigen. Is dit ook jouw ervaring? Dan kan de training Moeiteloos verkopen zorgen voor een doorbraak in je bedrijf.

Herken je je in een of meer van deze situaties?

 • Je voelt weerstand of een interne blokkade als je moet verkopen.
 • Het lukt je regelmatig niet om de deal rond te krijgen.
 • Je gaat met jezelf in gesprek op het moment dat je je tarief moet noemen.
 • Je bent telkens weer bezig om je tarief te verdedigen.
 • Regelmatig hoor je jezelf praten tijdens een verkoopgesprek.
 • Het lukt je soms niet om een klik met je klant te krijgen.
 • Je bent hard aan het werk om je klant te overtuigen van jouw toegevoegde waarde.

Als je je in een of meer van deze situaties herkent, is er maar één conclusie mogelijk: je hebt niet geleerd hoe je een effectief verkoopgesprek voert. De training Moeiteloos verkopen leert je in twee dagen tijd dat verkopen eigenlijk helemaal geen verkopen is, maar niet meer dan het begeleiden van een gesprek. Verkopen is daarom eenvoudiger dan je denkt. Daarom zul je zien dat verkopen je na de training veel beter af gaat.

Wat leer je in de training Moeiteloos verkopen?
Verkopen is niets meer dan een goed advies geven, volgens een vast stappenplan. Je stelt daarmee het belang van de klant voorop, omdat je weet dat je alleen een bedrijf kunt opbouwen met enthousiaste klanten. Stop daarom met verkopen, en ga adviseren. Tijdens de verkooptraining Moeiteloos verkopen leer je:

 • Hoe je met iedere potentiële klant een klik krijgt.
 • Hoe je ‘uit je hoofd kunt blijven’ tijdens gesprekken.
 • Hoe je iedere kennismaking gebruikt als verkoopmoment.
 • Hoe je effectief je klant beïnvloedt met de juiste intentie.
 • Een stappenplan om een effectief verkoopgesprek te voeren.
 • Op een gemakkelijke manier het gesprek af te sluiten.
 • Een laagdrempelige kennismaking om te zetten in resultaat.
 • Een eenvoudige strategie om bezwaren van je klant om te buigen naar succes.

Hoe is de training Moeiteloos verkopen opgebouwd?
De verkooptraining Moeiteloos verkopen is opgebouwd volgens het model van Karin de Galan. De training is opgebouwd uit vier blokken, waarin je eerst alle deelvaardigheden leert, en vervolgens hoe je een verkoopgesprek tot in de puntjes uitvoert.

Blok 1: Verkopen met hoofd én hart
In het eerste blok ga je aan de slag met het innerlijke spel van verkopen. Wat is je intentie om ervoor te zorgen dat deze klant met je in zee wil? Is dat gebaseerd op win-win? En welke overtuigingen heb je over verkopen? Succesvol verkopen kan alleen wanneer hoofd en hart op één lijn zitten en jij ervan overtuigd bent dat je je klant verder helpt.

Blok 2: Adviesgericht verkopen I
In het tweede blok komen de vaardigheden aan bod die je nodig hebt om succesvol te verkopen. Je leert hoe je direct een gevoel van verbinding creëert met iemand, wat je nodig hebt om een potentiële klant positief te beïnvloeden en welke stappen je doorloopt in een succesvol verkoopgesprek.

Blok 3: Adviesgericht verkopen II
In het derde blok ga je verder waar je de dag ervoor gestopt bent. Je oefent het verkoopgesprek vanuit drie verschillende rollen, namelijk vanuit het perspectief van de klant, de verkoper en een toeschouwer. Zo ontdek je waarom adviesgericht verkopen heel effectief is. Aan het eind van dit blok ken je niet alleen alle ins en outs van het verkoopgesprek, maar weet je ook hoe je deze kennis toepast in je eigen praktijk. Je verkoopgesprekken zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Blok 4: Afsluiten en omgaan met bezwaren
Je verkoopgesprek is moeiteloos verlopen en de klant wil met jou in zee gaan. Dat is het moment om je tarief te noemen. Dat doe je zonder blikken of blozen. Tot je verbazing zegt je klant dat dat prima is, er is alleen nog één maar … Je luistert naar de klant, stelt hem of haar twee vragen, en dan is de deal rond. Dit alles leer je in het vierde blok, waarmee je de training afsluit.

Over de training Moeiteloos verkopen
Deze verkooptraining is inclusief:

 • Twee dagen training
 • Koffie, thee en biologische lunch
 • Een reader met checklists

Referentie

Na de zeer intensieve training ‘Moeiteloos Verkopen’ heb ik de lessen de week erop direct in de praktijk gebracht. Tot mijn eigen verbazing liep het gesprek met de potentiële klant van een leien dakje! Het was natuurlijk een voordeel dat deze klant mij belde met de vraag of ik kon helpen, maar een drempel voor mij was het noemen van de prijs. Nadat de Situatie helder was, de Pijn duidelijk was en ook de Impact bij de klant op het netvlies was ingebrand, pakte ik meteen door met te vragen wat er Nodig was om die pijn te verhelpen. Het antwoord was duidelijk: “Wil je me helpen, want alleen kan ik het niet?”

Als vanzelf rolde de testafsluiting eruit.

“Maar natuurlijk, alleen doe ik dat niet (meer) gratis. Ik ga het volgende samen met jou doen en daar reken ik dit bedrag voor. Wat vind je daar van?”

“Nou dat klinkt geweldig!”

“OK, wanneer wil je beginnen? Deze week of volgende week?”

Eh…..Zou het deze week al kunnen?”

“Ja dat kan,…. dan spreken we vrijdag af om 09.30 en gaan we aan de slag. Ik stuur je nog een offerte om te bevestigen. Akkoord?”

“Ja prima, ik kijk er naar uit!” “Ik ook! Ik zie je vrijdag!”

Had na dit gesprek een euforisch gevoel en heb het echt gevierd! Wat een succes met de lessen van deze training.

Die vrijdag zat ik bij de klant aan tafel en waren we aan de slag. En ook dat is prima verlopen. Moeiteloos Verkopen….Het werkt echt!

Ies Biekart
Ies BiekartSparringpartner voor ondernemers

Duidelijk en stapsgewijs opgebouwd met een concreet stappenplan, ontspannen sfeer, mooie combi van luisteren en doen. Lekker op tijd beginnen, goede lunch, prima rollenspellen en ruimte voor eigen invulling.

Michaëla WierdsmaI love life

Zeer waardevolle en praktische training, waarbij alle aspecten van ‘verkopen’ worden belicht. Met voldoende ruimte om te oefenen. – 

Pascal de TheijeFloo

Heerlijk verfrissend en praktisch toepasbaar. Heb een hele andere associatie gekregen met verkopen. Ik ben erg enthousiast over de training.

Bianca ProceePeople2Move

Praktisch en vol eye-openers. Vooral de oefeningen in drietallen vond ik supergoed. Ik merk op zoveel gebieden in mijn leven de impact van deze training. Nu al. Deze training gaat over jezelf en anderen het beste gunnen.

Astrid MensinkMensink Tekstfabriek

In deze theoretisch goed onderbouwde training leer je praktisch toepasbare technieken. Verkopen wordt door deze training ongecompliceerd en bovenal moeiteloos.

Tom Visser

Deze twee dagen gaan mijn leven op een positieve manier veranderen. Ik ben al begonnen om deze manier van denken over te brengen op de mensen waar ik dagelijks mee werk.

Peter de Moor

Meer informatie?
Wil je meer informatie ontvangen over deze training? Vul dan het contactformulier op en we sturen je vrijblijvend meer informatie toe.

Gratis coachingsgesprek
Wil jij een gratis coachingsgesprek over hoe jij kunt groeien met je bedrijf? Vul de groeiscan in en we plannen een vrijblijvend coaching gesprek in.