Ondernemerschap is een uitdagende baan. Als ondernemer moet je namelijk een van de lastigste mensen aansturen die er zijn: jijzelf. Je kunt daarom niet om persoonlijk leiderschap heen. In de training Persoonlijk leiderschap voor ondernemers krijg je inzicht in je gedrag en hoe dat zich heeft ontwikkeld. Je leert beperkende overtuigingen en gedragspatronen te herkennen en te doorbreken, en je dromen om te zetten in plannen. In twee dagen tijd krijg je een mentale gereedschapskist aangereikt om de resultaten te bereiken die je nastreeft.

Herken je je in een of meer van deze situaties?

 • Je hebt regelmatig last van uitstelgedrag.
 • Je vindt het lastig om keuzes te maken.
 • Je hebt een droom en wilt die graag omzetten in een plan.
 • Regelmatig heb je een wollig hoofd en mis je de juiste focus.
 • Je hebt een aantal beperkende overtuigingen en wilt die doorbreken.
 • Je hebt een aantal gedragspatronen die je beperken of zelfs saboteren.
 • Je verzandt regelmatig in onbelangrijke taken.
 • Je vindt het lastig om prioriteiten te stellen en om nee te zeggen.

Wat leer je in de training Persoonlijk leiderschap voor ondernemers?
Het leven stelt je voor allerlei uitdagingen. Je omgeving heeft hoge verwachtingen van je, en tegelijk moet je een balans zien te vinden tussen werk en privé. En dan balanceer je ook nog eens continu op het wankele koord van dromen en ambities die je wilt verwezenlijken en het tegelijk dicht bij jezelf willen blijven. Hoe bewaar je dan je evenwicht? Met persoonlijk leiderschap. Dat is de sleutel tot succes voor jezelf en je bedrijf. Je kunt pas leiding geven aan je bedrijf, als je leiding kunt geven aan jezelf. Tijdens de training Persoonlijk leiderschap voor ondernemers leer je:

 • Hoe je je dromen vertaalt in doelen en acties
 • Welke overtuigingen je beperken en welke je versterken
 • Hoe je uitstelgedrag doorbreekt
 • Hoe je gedrag is ontstaan en wat je kunt doen om gedragspatronen te veranderen
 • Hoe je keuzes maakt waaraan je vanaf nu prioriteit geeft
 • Hoe je twee keer zo productief kunt zijn als nu
 • Een strategie te ontwikkelen om veel sneller je doelen te bereiken

Hoe is de training Persoonlijk leiderschap voor ondernemers opgebouwd?
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Wil je nieuwe resultaten bereiken, dan moet je dus nieuwe stappen zetten. Focus je op iets specifieks en durf eens anders naar de zaken te kijken. Als je je bewust bent van wat jouw focus is, kun je kiezen om anders naar de dingen te kijken. En daardoor ga je anders denken en doen, en bereik je uiteindelijk andere resultaten. Dat leer je allemaal in deze tweedaagse training, die is opgebouwd uit vier blokken.

Blok 1: Van dromen naar doelen
Als alles mogelijk zou zijn, wat zou je dan doen? Wat is écht belangrijk in je leven? En lukt het om dat te vertalen naar de praktijk? In dit eerste blok werk je je langetermijnvisie uit aan de hand van een visualisatie. Vervolgens vertalen we deze visie naar een actieplan dat je kunt volgen.

Blok 2: Doorbraak naar succes
Er is iedere dag zo veel te doen, dat het heel wat vergt om gewoon eventjes stil te staan bij hoe het met je gaat. Waarom doe je eigenlijk wat je doet? En ben je nog wel op de goede weg? In dit tweede blok krijg je inzicht in hoe gedragsverandering werkt en doen we diverse oefeningen om vastgeroest denken te doorbreken.

Blok 3 en 4: Prioriteit, assertiviteit en timemanagement
In dit derde blok leer je niet alleen hoe je realistisch kunt plannen en je werk strak organiseert, maar ook wat je moet doen om effectiever met je tijd om te gaan. Ben je een perfectionist? Stel je vaak uit? Vind je het moeilijk om nee te zeggen? Dit gedeelte van de training biedt veel handige tips en kleine oefeningen die je laten ervaren waar het werkelijk om gaat.

Over de training Persoonlijk leiderschap voor ondernemers
Deze training Persoonlijk leiderschap voor ondernemers is inclusief:

 • Twee dagen training
 • Boek ‘Fluitend veranderen’
 • Koffie, thee en biologische lunch

Ik ben zeer enthousiast. Over de opbouw, de grote kennis over zoveel onderwerpen, en het meest over de opmerkzaamheid op ogenschijnlijk kleine zaken maar voor mij die net het verschil maken. Mijn complimenten!

Yolanda Ruiter

Deze training is leerzaam en bovenal leuk om het met anderen te doen. Focus aanbrengen, dingen klein leren maken, actie ondernemen en belemmeringen wegnemen zijn concrete competenties die ik heb geleerd. Ik kan de training aan iedere ondernemer aanbevelen.

Jennifer Hoogland-Zwart

Deze training geeft me de heel praktische tools om letterlijk in beweging te komen, dank daarvoor! Door je visie en doelen te vertalen in kleine actiestappen wordt mijn zakelijke groei hanteerbaar en ga ik het ook doen.

Lily DekkerLD Mediation

Deze training zorgt voor een diep besef dat als je stapjes voorwaarts maakt, je uiteindelijk je doel zal bereiken, waarbij je ook leert de succesjes te vieren! Training gaat erg diep en brengt je dicht terug bij jezelf. Enorm inspirerend en het heeft me echt geholpen! 

Ies BiekartVisual Increase

Helder, snel en zonder te veel poes-pas uitleg en een goede stap om de (in mijn geval) goede richting op te gaan. Een training die eenvoudig verteld waar anderen heel zwaar of moeilijk over doen.

Lida ZegelMaatcontact

Deze training heeft mij gestimuleerd om verder door te denken over wie ik ben en wat ik wil, mijn plek in het grote geheel en de belangrijkheid van mijn acties.

Peter ZaalGreen in the dirt

Deze training zou elke ondernemer minstens jaarlijks moeten doen. Wie ben ik, waar sta ik, wil ik dat zo en hoe doorbreek ik patronen? Intensief, inspirerend, veilig en meteen toepasbaar. Daar knap jij van op en je bedrijf dus ook.

Astrid MensinkMensink Tekstfabriek

Deze training pakt uitstelgedrag grondig aan, door je concreet aan het werk te zetten met de eerste stappen van jouw eigen actieplannen.

Anita SuijkerbuijkAscati 2

Meer informatie?
Wil je meer informatie ontvangen over deze training? Vul dan het contactformulier op en we sturen je vrijblijvend meer informatie toe.

Gratis coachingsgesprek
Wil jij een gratis coachingsgesprek over hoe jij kunt groeien met je bedrijf? Vul de groeiscan in en we plannen een vrijblijvend coaching gesprek in.